Sprzęgło.
Zwiń
X
-
Sprzęgło.
Witam wiem że temat już nie raz przerabiany. W mojej skodzinie w ostatnim czasie ciężko wchodzi wsteczny zresztą pozostałe biegi 1,2 też nie szczególnie. zmieniło się to w ostatnim miesiącu jazda w mieście, korki. Olej sprawdzałem i właśnie nie wiem czy to może siłownik czy czy coś więcej??. Pedał sprzęgła działa jak wcześniej, tylko muszę go wciskać do samego końca tak jak by nie wysprzęglał. czy zmiana oleju na gęściejszy pomoże, dodam że nie zmieniałem oleju w skrzyni a autko jest z 98r. :?:
-
-
w moim szkodniku miałem podobne objawy,wymieniłem wysprzęglik i pompę sprzęgła(podobno to należy najpierw sprawdzić przy takich objawach)niestety bez poprawy i nie obyło się bez wyciągania skrzyni biegów-okazało się że pękła łapa z łożyska oporowegoDla wszystkich forumowiczów OCP 15% rabatu w serwisie komputerowym MSC
MSC ul. Kłodnicka 97 tel: 791-221-517
Komentarz
-
-
Raczej nie wszystkie benzyniaki mają dwumasę mój silnik ma na pewno (widziałem na własne oczy) mimo że jak rozglądałem się za częściami przed rozbieraniem skrzyni to nawet w ASO powiedzieli że benzyna z tego roku nie powinna miećDla wszystkich forumowiczów OCP 15% rabatu w serwisie komputerowym MSC
MSC ul. Kłodnicka 97 tel: 791-221-517
Komentarz
-
-
Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Miałem sprawdzoną - na szczęście wszystko w porządku. Głównym objawem auta był brak mocy (ślizgi) i niewchodzące biegi - uszkodzony został docisk sprzęgła o ile dobrze pamiętam słowa mechanika, ale skrzynia jest nienaruszona. Dla ciekawostki mogę Ci podać, że za naprawę wszystkiego zapłaciłem 720zł (informacja dla kolegi zakładającego temat).
Komentarz
-
-
Mickul, tzn.: mechanik rozebrał skrzynię? Ewentualnie będziesz wiedział co ci zabiło skrzynię. Jeszcze raz opiłki w oleju skrzyni biegów nie są niczym normalnym i nie mają związku ze sprzęgłem i dociskiem bo to są elementy nie pracujące w kąpieli olejowej skrzyni.
Jeszcze dwa wątki w temacie 1,6 AKL i skrzyni biegów:
Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hanz2kMickul, tzn.: mechanik rozebrał skrzynię? Ewentualnie będziesz wiedział co ci zabiło skrzynię. Jeszcze raz opiłki w oleju skrzyni biegów nie są niczym normalnym i nie mają związku ze sprzęgłem i dociskiem bo to są elementy nie pracujące w kąpieli olejowej skrzyni.
Komentarz
-
Komentarz